Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΣΠΕΣΙΑΛ

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΣΠΕΣΙΑΛ

Υλικά
1 φύλλο κρούστας
1 γιαούρτι στραγγιστό
4 αυγά
1 ποτήρι ηλιέλαιο
Μισό ποτήρι ζάχαρη
2 βανίλιες
1 μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Σιρόπι
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 στίκ κανέλα
Λίγες πορτοκαλόφλουδες

Εκτέλεση
Παίρνουμε το φύλλο κρούστας και με ένα ψαλίδι το κόβουμε σε κομμάτια και με τα χέρια μας το αφρατεύουμε να ξεκολλήσουν οι λωριδες
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το φύλλο και ανακατεύουμε με μίξερ..... Στο τέλος ρίχνουμε και τα κομμάτια από το φύλλο και με μια σπάτουλα το ανακατεύουμε να αναμιχθεί το μείγμα.... Το ρίχνουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40' με 45' λεπτά. Ταυτόχρονα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 5' μέχρι να δέσει και το αποσύρουμε από την φωτιά να κρυώσει. Σιροπιάζουμε το γλυκό κανονικά μολις ψηθεί ωστε να έχουμε κρύο σιρόπι και ζεστό γλυκό.. Έτοιμη η πορτοκαλόπιτα...










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου