Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ A LA ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Εύκολο . . Γρήγορο. . Οικονομικό..
γεύση που απογειώνει . . .

ΥΛΙΚΑ

1 φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
1 πακέτο μακαρόνια
4 πορτοκάλια χυμό
Ζωμό λαχανικών
1 κρέμα γάλακτος
Παρμεζάνα
Αλάτι
2 κουτ.σούπας βούτυρο ή λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν όπου μέσα στο νερό έχω ρίξει μισό από το ζωμό λαχανικών . Σε βαθύ τηγάνι βάζω το βούτυρο και ρίχνω το κοτόπουλο να τσιγαριστεί ελαφρώς . Κατόπιν ρίχνω το χυμό και τον άλλο μισό ζωμό . . . Αλάτι και αφήνω να βράσουν . . . Θα δείτε η σάλτσα θα αρχίσει να καραμελώνει. . Χαμηλώνω την φωτιά μου. Προσθέτω λίγο ζωμό από τα μακαρόνια που βράζουν . . .και ρίχνω τα μισό βρασμένα μακαρόνια μέσα στο τηγάνι μου.... ΠΡΟΣΟΧΗ τα μακαρόνια τα βράζω 3-4' λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο τους
. . ΔΕΝ ΠΕΤΑΩ ΤΟ ΖΩΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ. ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού η σάλτσα μας. . . Όσο βλέπετε να ρουφάει σάλτσα το μακαρόνι ρίχνετε λίγο ζωμο. . Τραβάω το τηγάνι από το μάτι και ρίχνω την κρέμα γάλακτος κ λίγο παρμεζάνα, ανακατεύουμε καλά και είναι έτοιμο . . .
Μη σας φαίνεται δύσκολο είναι έτοιμο σε 10'


                        









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου