Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ 7 ΑΝΕΜΩΝ

ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ "ΣΤΟΥΣ 7 ΑΝΕΜΟΥΣ" ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗΝ καΑΝΥΦΙΩΤΗ ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΦ κοΘΑΝΑΣΗ



υλικα για περιπου 4 σουπες

500 γρ μανιταρια
2 λιτρα νερο
αλατι|+πιπερι
λιγο μαιντανο για γαρνιτουρα
2 κουτ.σουπας λαδι(η βουτυρο)
1 πατατα
1 κρεμμυδι
Ψιλοκοβουμε το κρεμμυδι και το μαιντανο και κοβουμε σε φετες τα μανιταρια και την πατατα.
Σε κατσαρολα σωταρουμε τα μανιταρια και τη πατατα με το κρεμμυδι .
Μολις παρουν ΛΙΓΟ χρωμα(αλλιως θα σκουρυνει πολυ η σουπα μας) σβηνουμε με το νερο(και προαιρετικα λιγο λευκο κρασι αν θελουμε)και προσθετουμε το αλατοπιπερο.
Την αφηνουμε να βρασει περιπου για 15 λεπτα.
Με το μπλεντερ λιωνουμε τα μανιταρια(και ετσι πηζει κιολας).
Σερβιρουμε ζεστη και προσθετουμε το ψιλοκομμενο μαιντανο.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου