ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΚΩΚ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ. ! ! !
δεν υπάρχει περίπτωση να μην το φτιάξετε . . . Γρήγορο οικονομικό και πανεύκολο . . .
δεν υπάρχει περίπτωση να μην το φτιάξετε . . . Γρήγορο οικονομικό και πανεύκολο . . .
Υλικά
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι αλεύρι
1/2 φλ του καφέ νερό
1 μπεικιν
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι αλεύρι
1/2 φλ του καφέ νερό
1 μπεικιν
2 βανίλιες
για την κρέμα:
2 ΚΡΕΜΕΣ ΓΙΩΤΗΣ ΒΡΑΣΤΕΣ
γλάσο
1 κουβερτούρα 250γρ
λίγο γάλα (λιγότερο απο μισό φλ)
μισό κουτ. γλ. ελαιόλαδο
λίγο γάλα (λιγότερο απο μισό φλ)
μισό κουτ. γλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
χτυπάμε πολύ καλα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το νερό, το μπέικιν και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να αφρατέψει. Βάζω λαδόκολλα σε ένα ταψί και αδειάζουμε το μίγμα. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αν βάλουμε το μαχαίρι πρέπει να βγαίνει καθαρό. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το αναποδογυρίζουμε σε μια πετσέτα. Καλό είναι να το ετοιμάσουμε απο την προηγούμενη μέρα για να κοπεί πιο εύκολα και να σταθεί.
Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με της οδηγίες. Μόλις πήξει, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει
Κόβουμε το παντεσπάνι σε 2 μέρη (είτε με τη μέθοδο της κλωστής είτε με μαχαίρι). Βάζουμε την βάση στο ταψί και γεμίζουμε με την κρέμα. Βάζουμε και το άλλο κομμάτι παντεσπάνι από πάνω.
Για το γλάσο σοκολάτας ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε και το λάδι και περιχύνουμε σιγά σιγά το κωκ απλώνοντας για να καλυφθεί ομοιόμορφα.βουαλλααααα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου