ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΜΑΝΕΣΤΡΑ
στα χωριά της βόρειας Εύβοιας συνηθίζεται οι νοικοκυρές να φτιάχνουν αυτό το φαγητό Τετάρτη και Παρασκευή λόγω νηστείας. . . Εδώ θα δείτε μια έκδοση δική μου. .που έχει ξετρελάνει κόσμο . . . Με ρεβύθια βιολογικά από την θεία Κούλα στις Μηλιές . . .
ΥΛΙΚΑ
Ρεβύθια 300gr μουλιασμένα απο βραδύς (αν βρείτε και Χωριάτικα ακόμα καλύτερα )
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Καρότα σε φέτες
Αλάτι και πιπέρι
Λάδι
Κρουτόν που έχετε φτιάξει (εύκολο είναι όλοι ξέρουμε )
Πελτέ ντομάτας
200gr μανέστρα (μη μου πείτε δεν ξέρετε τι είναι ? Κριθαράκι )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Νεροβράζω τα ρεβύθια και ξεπλένω το πρώτο νερό
Βάζω νερό στην κατσαρόλα μου και όλα τα υλικά εκτός την μανέστρα και το κρουτόν. Βράζουμε ώστε να μαλακώσει το ρεβύθι. . . Οταν είναι έτοιμο ρίχνουμε την μανέστρα κ κλείνουμε το μάτι . . Θέλουμε να ειναι αλ τεντε όχι λάσπη . . Σερβίρετε και απολαύστε !
στα χωριά της βόρειας Εύβοιας συνηθίζεται οι νοικοκυρές να φτιάχνουν αυτό το φαγητό Τετάρτη και Παρασκευή λόγω νηστείας. . . Εδώ θα δείτε μια έκδοση δική μου. .που έχει ξετρελάνει κόσμο . . . Με ρεβύθια βιολογικά από την θεία Κούλα στις Μηλιές . . .
ΥΛΙΚΑ
Ρεβύθια 300gr μουλιασμένα απο βραδύς (αν βρείτε και Χωριάτικα ακόμα καλύτερα )
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Καρότα σε φέτες
Αλάτι και πιπέρι
Λάδι
Κρουτόν που έχετε φτιάξει (εύκολο είναι όλοι ξέρουμε )
Πελτέ ντομάτας
200gr μανέστρα (μη μου πείτε δεν ξέρετε τι είναι ? Κριθαράκι )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Νεροβράζω τα ρεβύθια και ξεπλένω το πρώτο νερό
Βάζω νερό στην κατσαρόλα μου και όλα τα υλικά εκτός την μανέστρα και το κρουτόν. Βράζουμε ώστε να μαλακώσει το ρεβύθι. . . Οταν είναι έτοιμο ρίχνουμε την μανέστρα κ κλείνουμε το μάτι . . Θέλουμε να ειναι αλ τεντε όχι λάσπη . . Σερβίρετε και απολαύστε !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου