ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΓΙΑΧΝΙ
Η γιαγιά ασημένια ήταν αυτή από την οποία πήρα τις πρώτες γεύσεις μου. . Όλα της τα φαγητάκια είχαν μια άλλη γλύκα . . . Σήμερα η εκτέλεση όπως ακριβώς το έφτιαχνε η γιαγιά μου στο χωριό Κερασιά Εύβοιας . . . .
ΥΛΙΚΑ
1 κουνουπίδι μέτριο κομμάτια σε φουντίτσες
2 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
2 κρεμμύδια ξερά σε φέτες
Αλάτι και πιπέρι
Πελτέ (έβαζε η γριά ασήμω) εγώ πουμαρό
Λίγο φλούδα από πορτοκάλι
1 δάφνη
2 καρότα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ένα μυστικό της επιτυχίας της ήταν οτι όλα τα υλικά τα περνούσε απο το τηγάνι . . . . Έτσι μέλωναν ολες οι συνταγές . . Έτσι και εμείς κάνουμε το ίδιο . . . Και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα . . Ρίχνουμε το πουμαρό η το πελτέ. . Αλάτι και πιπέρι και νερό ίσα να μη κολλήσει ο πάτος της κατσαρόλας μας. . Σιγοβράζουμε για περίπου 15' ίσα να χυλώσει η σάλτσα μας. . Δεν ανακατεύουμε για κανένα λόγο . Μόνο κουνάμε την κατσαρόλα . . Δεν θέλουμε να λιώσουν τα υλικά μας. . . Καλή επιτυχία !
Η γιαγιά ασημένια ήταν αυτή από την οποία πήρα τις πρώτες γεύσεις μου. . Όλα της τα φαγητάκια είχαν μια άλλη γλύκα . . . Σήμερα η εκτέλεση όπως ακριβώς το έφτιαχνε η γιαγιά μου στο χωριό Κερασιά Εύβοιας . . . .
ΥΛΙΚΑ
1 κουνουπίδι μέτριο κομμάτια σε φουντίτσες
2 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
2 κρεμμύδια ξερά σε φέτες
Αλάτι και πιπέρι
Πελτέ (έβαζε η γριά ασήμω) εγώ πουμαρό
Λίγο φλούδα από πορτοκάλι
1 δάφνη
2 καρότα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ένα μυστικό της επιτυχίας της ήταν οτι όλα τα υλικά τα περνούσε απο το τηγάνι . . . . Έτσι μέλωναν ολες οι συνταγές . . Έτσι και εμείς κάνουμε το ίδιο . . . Και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα . . Ρίχνουμε το πουμαρό η το πελτέ. . Αλάτι και πιπέρι και νερό ίσα να μη κολλήσει ο πάτος της κατσαρόλας μας. . Σιγοβράζουμε για περίπου 15' ίσα να χυλώσει η σάλτσα μας. . Δεν ανακατεύουμε για κανένα λόγο . Μόνο κουνάμε την κατσαρόλα . . Δεν θέλουμε να λιώσουν τα υλικά μας. . . Καλή επιτυχία !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου